15 Şubat 2010 Pazartesi

Herkese Merhabalar...

Nerden başlasam nasıl anlatsam bilemiyorum.Zaman su gibi akıp geçiyor ve ben bir bakıyorum tam 1 ay olmuş buraya yazmayalı aslında buna üzülüyorum, ama bir yandan da hala tembellik etmeye devam ediyorum evet açık sözlülük yaparak tembellk ettiğimi itiraf ediyorum ama bunlar alışma zamanları inşallah ben de tıkır tıkır ekleme yaparım bir gün, şimdi affınıza sığınarak başlıyorum anlatmaya; Sömestr tatilinde memleketime yani Hatay'a gittik,fotoğraftakiler de bu geziden benim en sevdiğim şey G.Antep'teki eniştemin bizim için yaptığı muhteşem şiş kebap... biraz buğulu olması ise eşimin makineyi dumana çok yaklaştırmasından kaynaklanıyor.




























Döndükten sonra da dinlenme, yerleşme, misafir ağırlama derken 1 hafta geçti bile,hafta içi bir akşam biri öğleden sonra olmak üzere 2 gün üstüste misafir ağırladım. Ama tembel bir blogcu olarak ya da henüz alışamamış diyelim hiç fotoğraf yok.
Menümdeki tarifleri ise bir dahaki sefere fotoğrafla birlikte ekleyeceğim



Dün de eşimin bir akrabasına köye pastırmalı pide yemeye gittik, tarif alabildiğim pek söylenemez çünkü köy mayası dedikleri bir çeşit maya ile mayaladıkları bir hamuru yemek tabağı büyüklüğünde açıp içine pastırma, haşlanmış patates ve soğanla birlikte hazırlanan iç harcı koyup kapatıp tandır gibi bir ocakta pişirdiler.Ölçü olayı olmadığı ve biz gittiğimizde zaten hamuru ve iç harcı hazırlanmış olduğu için yapımını fotoğrafladım.

















5 yorum:

Saliha dedi ki...

hoşgeldin canım:)afıyet bal olsun:) bız alıstırırız senı her zıyafet masanı resımlemeye merak etme:D

Nazife dedi ki...

Salihacığım, teşekkür ederim beni hiç yalnız bırakmadığın ve hep destek olduğun için.Size imreniyorum inşallah ben de sizin gibi olabilirim fotoğraf çekme ve ekleme konusunda.Sevgilerimle...

birsence dedi ki...

tembel seni nerelerdesin sen...blogunu yeni açanlar genelde günde 3 4 tarif yayınlar sen bir aydır yok oldun:))) hemen işinin başına dön tamammı:)))
öpüyorum canım seni...pidelerde harikaaaaa...

Nazife dedi ki...

:) emrin olur Birsenim, hele senin gibi bir günü bile tarifsiz geçirmeyen biri olarak kızmakta çok haklısın canım. Sevgilerimle...

ab-ı hayat dedi ki...

Kebaplar...pideler...her şey harika görünüyor,hazırlayanların ellerine sağlık canım.
Bugünlerinin kıymetini bil canım,benim minik hanım gibi bir bebiş gelirse hiç vaktin kalmaz:)))

Fıstıktan hiç vakit kalmıyor bana:)))


sevgiler...

Yorum Gönder

düşünceleriniz benim için değerlidir...