8 Mart 2010 Pazartesi

KAR VE ŞAM İŞİ TATLISI




Bugün güne bu manzarayla uyandık her yer bembeyazdı, kış bitiyor bahar geldi derken mart ayı kendini hissettirdi ve kar yağdı gerçi sabah yerler bembeyazdı ama sonrasında erimeye başladı zaten.Karı çok seven biri olarak mutlu oldum inşallah bu hafta başladığı gibi mutlu geçer bu dileğim tabi ki bu yazıyı okuyan herkes için geçerli...






Tarifimize geçecek olursak aslında sırada başka tarif vardı ama bu soğuk kış gününde şerbetli tatlı iyi gider diyerek bugün yapmış olduğum Şam işi tatlısını yayınlamayı uygun gördüm.Bu tarifi ilk önce Sevgili Müge yemekname için yaptığında görüp denemiştim biraz şekeri fazla gelmişti ve sonra bi gün aynı tarifi bir başka Müge nin sayfasında da görünce ve O da benim gibi şekeri fazla bulup değişiklik yapınca aynı tarifi uyguladım ve şerbetli tatlı ile arası hiç olmayan benim bile en sevdiğim tatlı ünvanına sahip oldu.Normal irmik tatlısında un miktarı çok ve irmik az olduğu için sevmiyordum ama bu tarif gerçekten çok güzel oluyor zaten sizler bahsettiğim bloglarda görüp biliyor olabilirsiniz ama hem arşiv olsun diye hem de bu vesileyle gören biri olur diye aynı tarifi yazıyorum.Bu arada Sevgili Müge benim ta sevgili Devletşah'a gönderdiği doğum günü menüsünden tanıdığım ve sonrasında da zevkle takip ettiğim kişilerden biridir. Sevgili Müge 'de yine uzun zamandır takip ettiğim bir diğer blogcudur her ikisine de bu tarife sahip olmamı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Ve işte tarif:
Malzemeler:

Kek için:


•1 su bardağı toz şeker
•1,5 su bardağı irmik
•1 su bardağı yoğurt
•1/2 su bardağı un
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya

Şerbet:

•2 su bardağı şeker
•1,5 su bardağı su
•1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Kek malzemesini iyice karıştırıp yağlanmış tepsiye döküyoruz ve yayıyoruz yoğun bir kıvam olacak endişe etmeyin. (Benim kullandığım tepsi 27 cm çapında) 180 derece sıcaklıktaki fırına verip şerbeti hazırlamaya geçiyoruz ikiside sıcak olacağı için şerbeti önce hazırlamıyoruz.Şerbet 1-2 dakika fokurdadıktan sonra rengi iyice kızarmış kekimizin üzerine döküyoruz.Tepsi de olduğu için benim fırınımda 30 dak.da pişti.Şerbetini iyice çekmesi ve tam kıvama gelmesi için servisten önce ne kadar uzun bekletirsek o kadar iyi.Üzerini de isteğinize göre süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

2 yorum:

Saliha dedi ki...

ellerine saglık nazıfecım benımde aram pek yoktur ygurt tatlılarıyla:)

ab-ı hayat dedi ki...

Kar yok burada ama bir kaç gündür pek soğuk.

Bu tatlıyı da daha önce denemiş ve beğenmiştim,ellerine sağlık canım...

Yorum Gönder

düşünceleriniz benim için değerlidir...