25 Mart 2010 Perşembe





Uzun bir aranın ardından yazıyorum, aslında bir kaç kez yazmaya başladım ama sonu gelmedi daha sonra da beğenmeyip yayınlamadım. Sırada yayınlanmayı bekleyen çok güzel bir kurabiye tarifi vardı ama ben nedense bu bahar fotoğraflarını ve az önce sıcak sıcak yediğim ekmeğimin tarifini paylaşmak istedim.Fotolar cumartesi gününe ait hava çok güzeldi ormana doğru gittik burda ormana gitmek için fazla yol katetmiyorsunuz çünkü Karadenizin o muhteşem doğasıyla içiçeyiz, Ilgaz dağı 1 saat sürmüyor gerçi o gün oraya gitmedik daha yakındaydık karlı olan yer Ilgaz dağı... Bol bol temiz hava aldık dolaştık hatta üşüdük bazı yerde kar bile vardı eriyememiş kenarda kalmış. Havalar iyice düzelsin daha çok manzara fotoğrafı eklerim inşallah...








Ekmeğimi ise Bizim 7 tahıllı un karışımından yaptım daha önce Sinangil ve Söke unu denedim bu sefer de Bizim'i denemek istedim ve ben hepsini beğendim un karışımlarını önce üzerinde yazan tarife göre yapıyordum ama sonra sevgili Müge'nin tarifiyle yaptım ve artık hep böyle yapıyorum tarifi aynen yazıyorum

Malzemeler:
1 poşet ekmek karışımı 500 gram paketin içinden 2 adet 500 gramlık poşet çıkıyor(hangi markayı kullanırsanız tercihinize kalmış)
1 paket kuru maya bu da paketten çıkıyor
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker

Yapılışı :
Ekmek makinesinin haznesine önce sıvı malzemeleri sonra da unu,tuzu,şekeri ve mayayı koyup 3 saatlik orta kabuk ayarı seçiminde pişirdim ve gecenin bir vakti tazecik ekmeğimin üzerine ablamın verdiği ev yapımı şeftali reçelini sürüp yedim.
Not: benim ekmek yapma makinem Beko alırken çok araştırdım aslında Sinbo alacaktım çok ta tavsiye ediliyordu ama biz Ankara'da bunu gördük ve bir anda aldık ve çok memnunum fikir olsun diye yazdım.

Cumanız mübarek olsun ...

1 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

merhabalar:)
sayfanız öyle güzelki..
huzur veriyor paylaşımlarınız emekleriniz....
seve seve izleyiciniz oldum hemencecik..
bende sizi bekliyorum sayfama..
gönül dolusu muhabbetle..
:)

Yorum Gönder

düşünceleriniz benim için değerlidir...