11 Aralık 2009 Cuma

LİMONLU PASTA


Bugün artık bir tarif ekleyeyim diye bilgisayarın başına oturdum ve elime ilk bu tarif geldi.2 yıl felan önce Tarçının Mutfağında bu tarife rastlamıştım ve beni en çok çeken yönü bol limon içermesiydi. Sık sık yaptım ve çevremdekiler tarafından çok beğenildi aslında yaz için uygun gibi ama şu sıralarda da limon takviyesi yapmak için birebir bence.Tarifi birebir yazıyorum çünkü hiçbir değişiklik yapmadım.


MALZEMELER:

Pandispanya için:
4 adet yumurta
5 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Krema için:
1/2 lt süt
1 paket vanilya
50 gr margarin
6 silme çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu
2 limon suyu

HAZIRLANIŞI:

Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış 24 cm.lik kelepçeli kalıba koyup önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dk kadar pişirin. Pişen pandispanyayı kalıptan çıkarıp ikiye kesin. Keki nemli bir beze sararak bekletin böylece nemli kalarak kurumadan dinlenmiş olacak.
Krema malzemelerinden süt, un, margarin, şekeri bir tencereye alarak krema kıvamına gelene kadr pişirin. daha onra vanilya ve limon kabuğunu ekkleyip karıştırın. Soğuduğu zaman içine limon suyu katıp karıştırın.
Pandispanyanın ilk katını alın ve limonlu su ile hafif ıslatıp kremanın yarısını arasına koyup diğer pandispanyayı üzerine kapatın. Üst katınıda hafif ıslattıktan sonra spatula yardımıyla etrafını ve üzerini krema ile kapatın. En son kenarlarına bolca hindistan cevizi serpiştirip pastanın üst tabanını çatal yardımıyla fotoğraftaki gibi şekillendirip bir dilim limon ile süsleyerek servise hazırlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN…

Not: http://www.tarcininmutfagi.com/2006/12/limonlu-pasta/

8 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

mımm pek severim limonlu lezzetleri. ellerine sağlık canım:)
devamını bekliyoruzzzz

Nazife dedi ki...

Sevgili Papatya Prenses, sayfama hoşgeldin yorumun için çok teşekkür ederim. Severek takip ettiğim birinden yorum almak çok güzel birşey.İnşallah elimden geldiğince paylaşımlarda bulunacağım. Muhabbetlerimle...

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik canim...
kis geldi ve tatlilari pastalari gözlerimiz daha bir arar olsu.

Hacri yilbasin mübarek olsun...

aleyna dedi ki...

merhabalar.hoşgeldiniz.tariflerinizi zevkle takip edeceğim inşallah.ellerinize sağlık.pastada güzelmiş yani

nazife dedi ki...

Sevgili Lavantin, evet kış gelince tatlı daha çok aranıyor ama şu sıralar değil tatlı evde yemek yapmak bile lüks benim için.İnşallah pazar günü taşınıyoruz ve ben ev topluyorum. İnşallah yeni evime yerleşeyim ard arda tarifler gelecek.

nazife dedi ki...

Sevgili Aleyna, hoşbuldum,sen de sayfama hoş geldin.İyi ki yorum yazdın böylelikle ben de senin bloğunu keşfetmiş oldum,rahat bi zamanımda gezerim inşallah.Bi önce ki yorumda yazdığım gibi bu ara taşınma telaşındayım.Görüşmek üzere.

Aysultan... dedi ki...

Papatyamdan geldim Tazecik bir blog :)))
güle güle kullan,inşallah çok güzel paylaşımların olur.Pastada harika olmuş,ellerine sağlık ...

ab-ı hayat dedi ki...

Kolay gelsin Nazifeciğim:)))

Taşınma telaşın bittiğinde güzel tariflerini bekliyor olacağım,ellerine sağlık eminim pasta nefis olmuştur.


sevgiler...

Yorum Gönder

düşünceleriniz benim için değerlidir...